پیکسل 2 ایکس ال، پرچم‌دار گوگل در سال ۲۰۱۷، محصولی است که اندروید را در خالص‌ترین فُرم آن در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

ایده‌ی ساخت گوشی هوشمندی با خالص‌ترین نسخه‌ی اندروید، بدون تغییرات اِعمال‌شده از جانب شرکت‌های تولیدکننده و اپراتورهای مخابراتی به سال ۲۰۱۰ و آغاز برنامه‌ی نکسوس بازمی‌گردد؛ برنامه‌ای که در قالب آن، گوگل سعی داشت با همکاری شرکت‌های تولیدکننده‌ی دیگری همچون اچ‌تی‌سی، سامسونگ و ال‌جی‌، ایده‌ی خود از سیستم‌عامل اندروید را به‌ نمایش بگذارد. محصولات نکسوسی حاصل تلفیق نرم‌افزار گوگل با سخت‌افزار شرکت‌های تولیدکننده بودند و با برندینگ نکسوس در کنار نام شرکت تولیدکننده عرضه می‌شدند؛ از جمله‌ی مهم‌ترین گوشی‌های هوشمند خانواده‌ی نکسوس می‌توان به نکسوس وان اچ‌تی‌سی، گلکسی نکسوس سامسونگ، نکسوس ۴ ال‌جی و نکسوس ۶‌ پی هواوی اشاره کرد.

محصولات خانواده‌ی نکسوس با وجود مزایایی، نظیر به‌روزرسانی‌های منظم و مداوم، سخت‌افزار قدرتمند و قیمت پایین‌تر نسبت به رقبایی همچون خانواده‌ی گلکسی سامسونگ، هیچ‌گاه با استقبال گسترده‌ مواجه نشدند و بخش عمده‌ای از کاربران سری نکسوس را افرادی شکل می‌دادند که به استفاده از نسخه‌ی خالص اندروید علاقه‌مند بودند؛ اما پس از گذشت ۶ سال، گوگل با هدف عرض اندام در حوزه‌ی سخت‌افزار و ظاهر‌ شدن در قامت یک تولیدکننده، تصمیم گرفت تحت برند پیکسل و با شعار تبلیغاتی «made by Google»، به‌صورت مستقیم وارد کارزار رقابت با شرکت‌های بزرگی همچون اپل و سامسونگ شود. برخلاف گذشته، گوگل این‌بار مسئولیت طراحی سخت‌افزار گوشی را نیز در کنار نرم‌افزار آن بر عهده گرفت و مسئولیت ساخت را به شرکت دیگری واگذار کرد.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

نخستین ثمره‌ از پروژه‌ی جدید گوگل دو گوشی هوشمند با نام‌های پیکسل و پیکسل ایکس‌ال بود که در سال ۲۰۱۶ توسط اچ‌تی‌سی تولید و روانه‌ی بازار شدند؛ البته برخلاف محصولات سری نکسوس، در گوشی‌های خانواده‌ی پیکسل خبری از برند شرکت تولیدکننده نبود و تنها برندینگ روی این آن‌ها به لوگوی G گوگل مربوط می‌شد. پیکسل و پیکسل ایکس‌ال با وجود شباهت ظاهری به آیفون ۷ و طراحی نامتعارف پنل پشتی خود، به‌ لطف دوربین توانمند در کنار تجربه‌ی خالص‌ترین نسخه‌ی سیستم‌عامل محبوب اندروید، با استقبال منتقدان حوزه‌ی گوشی‌ هوشمند مواجه شدند. موفقیت ابتدایی پیکسل باعث شد سران مانتین‌ویو در طراحی و تولید سری بعدی آن جدیت بیشتری به خرج دهند؛ بدین ترتیب گوگل طی مراسمی در ماه اکتبر سال ۲۰۱۷ از پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس‌ال با بهبود‌هایی در زمینه‌ی دوربین، نمایشگر، طراحی و اسپیکر رونمایی کرد.

در ادامه با زومیت همراه باشید تا به بررسی گوگل پیکسل ۲ ایکس‌ال با عنوان بهترین گوشی حال حاضر گوگل بپردازیم. این گوشی توسط فروشگاه آل دیجیتال برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

مقایسه

 پیکسل 2 ایکس ال گوگلپیکسل ایکس ال گوگل
عرضه 
معرفی 2017, اکتبر 2016, اکتبر
وضعیت عرضه شده در اکتبر 2017 موجود. عرضه شده در اکتبر 2016
نمایشگر 
نوع P-OLED لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ AMOLED لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ
سایز 6.0 اینچ (~76.4% نسبت نمایشگر به بدنه) 5.5 اینچ (~71.2% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 1440 در 2880 پیکسل (~538 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) 1440 در 2560 پیکسل (~534 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظ کورنینگ گوریلا گلس 5 کورنینگ گوریلا گلس 4
  - نمایشگر همیشه روشن (Always on Display) - پوشش 100 درصدی فضای DCI-P3  
بدنه 
ابعاد 157.9 در 76.7 در 7.9 میلی‌متر 154.7 در 75.7 در 8.5 میلی‌متر
وزن 175 گرم 168 گرم
سیم‌کارت نانو-سیم و eSIM نانو-سیم
  - گواهی IP67 - مقاوم در برابر آب تا یک متر و سی دقیقه مقاوم در برابر پاشش آب و گرد و خاک
پلتفرم 
سیستم‌عامل اندروید 8.0 (Oreo) اندروید 7.1 (نوقا), قابل ارتقاء به اندروید 8.0 (Oreo)
تراشه Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای (چهار هسته‌ی 2.35 گیگاهرتزی Kryo و چهار هسته‌ی 1.9 گیگاهرتزی Kryo) 4 هسته‌ای (دو هسته‌ی 2.15 گیگاهرتزی Kryo و دو هسته‌ی 1.6 گیگاهرتزی Kryo)
پردازنده گرافیکی Adreno 540 Adreno 530
حافظه 
درگاه حافظه خیر خیر
حافظه داخلی 64/128 گیگابایت, 4 گیگابایت رم 32/128 گیگابایت, 4 گیگابایت رم
دوربین 
اصلی 12.2 مگاپیکسل، f/1.8، لرزش‌گیر اپتیکال، تشخیص فاز و فوکوس خودکار لیزری، فلاش دوگانه‌ی LED 12.3 مگاپیکسل، f/2.0، لرزش‌گیر الکترونیکی، تشخیص فاز و فوکوس لیزری، فلاش دوگانه‌ی (LED (dual-tone
قابلیت‌ها 1/2.6 اینچ سایز سنسور, 1.4 میکرومتر سایز پیکسل, برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, HDR, پاناروما 1/2.3 اینچ سایز سنسور, 1.55 میکرومتر سایز پیکسل, برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, HDR, پاناروما
ویدیو 2160p@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@240fps 2160p@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@240fps
سلفی 8 مگاپیکسل, , 1/3.2 اینچ سایز سنسور, 1.4 میکرومتر سایز پیکسل, 1080p, f/2.4 8 مگاپیکسل, 1/3.2 اینچ سایز سنسور, 1.4 میکرومتر سایز پیکسل, f/2.4, 1080p
صدا 
اسپیکر بله, با اسپیکر استریو بله
جک ۳.۵ میلی‌متری خیر بله
  - لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی - آداپتور تبدیل USB نوع C به جک 3.5 میلی‌متری هدفون - لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی
باتری 
باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3520 میلی آمپر ساعت باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3450 میلی آمپر ساعت
قابلیت‌ها 
حسگرها حسگر اثرانگشت (پشت گوشی), شتاب‌سنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطب‌نما, فشارسنج حسگر اثرانگشت (پشت گوشی), شتاب‌سنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطب‌نما, فشارسنج
  - شارژ سریع باتری - پخش‌کننده‌ی MP4/H.264 - پخش‌‌کننده‌ی +MP3/WAV/eAAC - ویراستار عکس و فیلم - ویراستار اسناد - شارژ سریع باتری - پخش‌کننده‌ی MP4/H.264 - پخش‌‌کننده‌ی +MP3/WAV/eAAC - ویراستار عکس و فیلم - ویراستار اسناد
شبکه 
فناوری GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE GSM / HSPA / LTE
اتصالات 
شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, دو بانده, Wi-Fi Direct, DLNA, هات‌اسپات Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, دو بانده, Wi-Fi Direct, DLNA, هات‌اسپات
بلوتوث 5.0, A2DP, LE, aptX HD 4.2, A2DP, LE
GPS بله, با A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO بله, با A-GPS, GLONASS
NFC بله بله
رادیو خیر خیر
USB 3.1, Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل (PowerDelivery 2.0) 3.0, Type-C 1.0
متفرقه 
رنگ‌ها سیاه، سیاه و سفید سیاه, نقره‌ای, آبی
محدوده قیمت حدود 940 یورو حدود 880 یورو

طراحی

از زمان عرضه‌ی نکسوس وان، نخستین محصول با برند نکسوس تاکنون، گوشی‌های هوشمند گوگل عموما طراحی خیره‌کننده‌ای نداشته‌اند و در حقیقت بُعد نرم‌افزاری این محصولات، اصلی‌ترین نقش را در جلب نظر کاربران ایفا می‌کرد، این مسئله در مورد سری پیکسل ۲ نیز صادق است. در سالی که استفاده از نمایشگرهای کشیده با حاشیه‌های فوق باریک با محصولاتی همچون گلکسی اس ۸ و ال‌جی جی ۶ به یک ترند بدل شد، گوگل ظاهری قدیمی و نخ‌نما را در نسخه‌ی کوچک پیکسل ۲ به‌کار بست.

 
 

البته خانواده‌ی پیکسل به‌صورت کامل از ترند کاهش ضخامت حاشیه‌‌‌ی نمایشگر بی‌نصیب نماندند؛ چرا که زبان طراحی پیکسل ۲ ایکس‌ال تا حدودی با این ترند همخوانی دارد. فبلت پرچم‌دار گوگل از نمایشگر ۶.۰ اینچی با گوشه‌های گرد و نسبت تصویر ۱۸:۹ بهره می‌برد که ۷۶.۴ درصد از نمای جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است. نسبت نمایشگر به بدنه‌ی پیکسل ۲ ایکس‌ال در قیاس با نسل قبل، افزایشی ۵.۲ درصدی نشان می‌دهد؛ اما تفاوتی معنادار و فاحش با محصولی همچون گلکسی اس ۸ پلاس و نسبت تصویر به بدنه‌ی ۸۴ درصدی آن دارد.

صرف‌ نظر از اعداد و ارقام، به‌صورت ظاهری نیز می‌‌توان متوجه ضخامت حاشیه‌های نمایشگر پیکسل ۲ ایکس‌ال شد. این مسئله در خصوص حاشیه‌های طرفین نمایشگر بیش از پیش خودنمایی می‌کند؛ گویی نمایشگر به این فبلت تعلق ندارد و مهندسان گوگل آن را از محصول دیگری با ابعاد کوچک‌تر به عاریت گرفته‌اند؛ البته گوگل از حاشیه‌ها‌ی بالا و پایین، نهایت استفاده را برده و اسپیکرهای استریوی قدرتمندی داخل آن‌ها جای داده است. از نمای جلوی پیکسل ۲ ایکس‌ال، پوششی 3D از نوع گوریلا گلس ۵ محافظت می‌کند که انحنای اطراف آن، لذت اجرای ژست‌های حرکتی، نظیر سوایپ از کناره‌ها را دوچندان می‌سازد.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

برخلاف ترند حاکم بر بازار گوشی‌ هوشمند، گوگل کماکان به استفاده از فلز اعتقاد دارد؛ بدنه‌ی فلزی پیکسل ۲ ایکس‌ال، ساختاری یکپارچه، مستحکم و مسطح دارد که در لبه‌ها به انحنای ظریفی منتهی می‌شود تا گوشی به‌راحتی در دست جای بگیرد. گوگل در گوشی خاطره‌انگیز نکسوس ۶ پی، نواری شیشه‌ای در بدنه‌ی فلزی آن به‌ کار برده بود که ماژول دوربین و فلش در آن قرار داشت. این استراتژی در خانواده‌ی پیکسل نیز ادامه داشت؛ با این تفاوت که صفحه‌ی شیشه‌ای یادشده نیمی از نمایش پشت گوشی را به خود اختصاص داده و ماژول دوربین، فلش و حسگر اثر انگشت را در بطن خود جای داده است.

تکرار طراحی نامتعارف گذشته در قالبی مدرن‌تر

حال نسل دوم پیکسل نیز از زبان طراحی مشابهی بهره می‌برد؛ البته ارتفاع صفحه‌ی شیشه‌ای کمی کاهش یافته است و دیگر حسگر اثر انگشت را در بر ندارد. به‌ نظر می‌رسد که گوگل ماژول آنتن را نیز زیر صفحه‌ی شیشه‌ای پنل پشت قرار داده است؛ چرا که خبری از نوار آنتن در اطراف گوشی نیست. حسگر اثر انگشت پیکسل ۲ ایکس‌ال در محل مناسبی قرار دارد و به‌سادگی می‌توان به آن دسترسی داشت. ماژول دوربین اصلی به‌همراه فلش LED دوگانه‌ی پیکسل ۲ ایکس‌ال در گوشه‌ی سمت چپ صفحه‌ی شیشه‌ای مشکی این گوشی قرار دارد و به‌ دلیل استفاده از لرزش‌‌گیر اپتیکال تصویر، کمی از سطح گوشی بیرون زده است؛ اما برآمدگی آن به‌اندازه‌ی دوربین آیفون ۱۰ محسوس نیست. در حالت کلی ترکیب شیشه‌ و فلز در پنل پشت گوشی، ظاهر نامتعارفی به ارمغان می‌آورد که ممکن است برای برخی نازیبا به‌ نظر برسد و برخی دیگر توجهی به آن نداشته باشند.

در پنل پشتی پیکسل 2 ایکس‌ال، صرف‌ نظر از لوگوی براق G برندینگ یا نشان دیگری از گوگل و شرکت تولیدکننده وجود ندارد. پیکسل ۲ ایکس‌ال در دو مدل مشکی مات (Just Black) در کنار مشکی و سفید (Black & White) عرضه می‌شود که در مدل مشکی، پوششی مات و زبر بدنه‌ی گوشی را فرا گرفته است و به‌ هیچ‌وجه اثر انگشت یا لک روی آن باقی نمی‌ماند؛ اما در نسخه‌ی مشکی و سفید، به‌جز صفحه‌ی شیشه‌ای و پنل نمایشگر، سایر بخش‌های گوشی به رنگ سفید براق هستند.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL
گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL
گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL
گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

در پیکسل ۲ خبری از کلید‌های سخت‌افزاری یا خازنی ناوبری نیست و گوگل مانند همیشه کلیدهای نرم‌افزاری را ترجیح داده است. کلیدهای پاور و کنترل حجم صدا فلزی هستند و در لبه‌ی سمتی راست گوشی قرار دارند. فشردن این کلیدها بازخورد مناسبی به همراه دارد اما جایگیری آن‌ها چندان مناسب نیست؛ به‌طوری که گاهی اوقات کاربر به‌جای کلید پاور، به‌اشتباه کلید Volume Up را فشار می‌دهد. لبه‌ی سمت چپ گوشی میزبان درگاه سیمکارت است و لبه‌ی پایین محصول نیز تنها پورت USB-C را در بر دارد و خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون نیست.

مقاومت در برابر آب و گرد‌وغبار یکی از موارد ارتقاءیافته در پیکسل ۲ ایکس‌ال محسوب می‌شود. نسل قبل این محصول تنها در برابر پاشش قطرات آب مقاومت داشت؛ اما مهندسان گوگل آن را مطابق با استاندارد IP67 مؤسسه‌ی IEC طراحی کرده‌اند؛ بنابراین Pixel 2 XL می‌تواند به‌ مدت ۳۰ دقیقه عمق یک متری آب را تحمل کند.

نمایشگر

بسیاری از شرکت‌ها با مهاجرت به سوی استفاده از نمایشگر اولد، به دنبال برتری‌‌‌های این نوع پنل‌ هستند؛ اما نام اولد به‌خصوص P-OLED برای گوگل یادآور روزهای سخت عرضه‌ی پیکسل ۲ ایکس ال است. گوگل پنل‌های گوشی‌های سری پیکسل ۲ را از دو غول دنیای نمایشگر یعنی ال‌جی و سامسونگ تأمین کرده است. نسخه‌ی معمولی پیکسل ۲ با نمایشگر امولد ساخت سامسونگ تولید شده است و در حالت کلی عملکرد رضایت‌بخشی دارد؛ اما پیکسل ۲ ایکس ال و نمایشگر ساخت ال‌جی آن تا مدت‌ها پس از عرضه‌ی این گوشی حاشیه‌ساز بودند. نمایشگر اولد با پیشرفت‌های صورت‌گرفته در سال‌های اخیر و بهبود ویژگی‌های خود تا حد زیادی به انتخاب اول برای پرچم‌داران مبدل شده‌ است؛ اما برطرف نکردن برخی مشکلات مانند Burn-in و سرد شدن غیر عادی رنگ‌ها در نگاه از زوایای مختلف، موفقیت یک گوشی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

پیسکل ۲ ایکس ال نمایشگر ۶ اینچی از نوع «P-OLED» با رزولوشن ۲۸۸۰ در ۱۴۴۰ پیکسل دارد. استفاده از رزولوشن +QHD در نمایشگری با این ابعاد، تراکم ۵۳۸ پیکسل برای پرچم‌دار گوگل به ارمغان می‌‌آورد و آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای نمایش محتوای واقعیت مجازی تبدیل می‌کند. این نمایشگر ساخت ال‌جی است و تفاوت بنیادینی از نظر ساختار و پروسه‌ی عمل با دیگر اولدها ندارد؛ با این حال موارد مهمی مثل روش ساخت و مواد، ساب‌پیکسل‌ها، کالیبراسیون و بحث‌های نرم‌افزاری آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند. پیکسل ۲ ایکس ال بر خلاف برادر کوچک‌تر خود از نمایشگر کشیده با نسبت ۱۸ به ۹ استفاده می‌کند. این نمایشگر کشیده تقریبا ۷۶.۴ درصد از سطح جلوی گوشی را پوشانده است و گوشه‌های آن همانند بسیاری از گوشی‌های جدید، منحنی طراحی شده‌اند.

نمایشگر P-OLED؛ پرحاشیه و دردسرساز

با توجه به ساخته شدن نمایشگر توسط ال‌جی، بسیاری از کاربران انتظار پشتیبانی از استانداردهای HDR10 و دالبی ویژن را در پیکسل ۲ ایکس داشتند؛ اما متأسفانه این گوشی فاقد چنین استانداردهایی است. تا پیش از اندروید اوریو، سیستم‌عامل محبوب گوگل به‌صورت پیش‌فرض از قابلیت تغییر پروفایل رنگ پشتیبانی نمی‌‌کرد و اندروید خالص تنها بر اساس فضای رنگ sRGB کار می‌کرد؛ اما حالا توسعه‌دهندگان به‌جز فضای رنگ استاندارد sRGB قادر به استفاده از فضاهای رنگ گسترده‌تری مثل DCI-P3 نیز هستند. بعد از نارضایتی‌ها از رنگ‌های مرده در نمایشگر پیکسل ۲ ایکس ال، گوگل حالت جدید «Saturated» را با به‌روزرسانی به بخش «Colors» این گوشی اضافه کرد؛‌ اما اضافه شدن این بخش هم نتوانست آنطور که باید، طراوت رنگ‌های این نمایشگر را به مهم‌ترین رقبایش نزدیک کند.

روشنایی و دقت رنگ نمایشگرWhite, 0%Black, 100%, ManualWhite, 100%, ManualBlack, 100% AutoWhite, 100%, AutoMax Native ContrastAvg. Color Error
(Std. Mode / Most Accurate)
Google Pixel 2 XL 5 0 597 0 597 2.8
2.2 (Natural)
Huawei P20 Pro 3.42 0 565 0 813 1.3
1.3 (Normal Mode)
+Galaxy S9 2.2 0 625 0 1043 6.6
1.8 (AMOLED photo)
Galaxy S9 2.4 0 645 0 1115 6.8
1.8 (AMOLED photo)
Oneplus 5T 2.5 0 643 0 644 7.1
2.1 (sRGB Mode)
Galaxy A8+ 2018 2.53 0 568 0 795 -
Galaxy A8 2018 2.60 0 570 0 763 -
Honor 9 2.48 3.87 479 3.87 480 124 -
Mate 10 Pro 2.26 0 605 0 850 3.4
-
Nokia 8 1.81 1.11 552 1.13 559 497 -
iPhone X 2.43 0 750 0 930 2.4
2.4
Mate 10 1.27 3.17 315 3.93 502 127 6
6 (Normal Mode)
iPhone 8 2.56 1.84 550 1.95 658 337 -
iPhone 8 plus 2.26 1.64 529 1.87 629 336 -
Xperia XZ1 5.2 1.03 432 1.1 473 430 2.9
2.9 (Standard Mode)
V30 3.71 0 591 0 706 5.3
-
Galaxy note 8 2.85 0 738 0 1074 2.3
-
OnePlus 5 2.4 0 639 0 640 -
Xperia XZ Premium 3.87 1.38 411 1.55 414 298 -
Galaxy S8 Plus 2.39 0 698 0 1119 7.3
2.8 (AMOLED photo)
iPhone 7 Plus 1.53 1.81 553 2.21 647 305 -
LG G6 2.51 0.68 349 0.82 389 513 -
Huawei P10 1.73 3.57 532 3.50 531 152 -
HTC U11 4.68 3.18 395 3.97 515 130 3.3
-

 

در بین سه حالت رنگ Natural، Boosted و Saturated همانطور که انتظار می‌رود کمترین خطا در طیف رنگ sRGB را حالت Natural دارد؛ خطا در این حالت ۲.۴ است و نمایشگر ۹۶.۶ درصد از فضای رنگ sRGB را پوشش می‌دهد. نمایش رنگ‌ها در این حالت احتمالا برای بسیاری از کاربران جذاب نخواهد بود. حالت پیش‌فرض Boosted به ادعای گوگل اشباع رنگ را تا ۱۰ درصد بیشتر از حالت طبیعی می‌کند؛ در این حالت در بررسی‌‌های ما خطا در فضای sRGB با کمی افزایش به ۲.۸ می‌رسد و پوشش رنگ‌های فضای مذکور ۹۷.۶ درصد به دست آمد؛ حقیقتا این حالت نیز رنگ‌هایی باطراوت و چشم‌نواز ارائه نمی‌کند؛ از این رو کاربران علاقه‌مند به رنگ‌‌های زنده و تا حدودی اشباع را ناامید می‌کند. اهالی مانتن‌ویو چاره‌ی کار را اضافه کردن حالت Saturated با به‌روزرسانی دیدند؛ در این حالت طبق انتظار خطا در محیط sRGB به ۶.۱ و در محیط سازگارتر با این حالت یعنی DCI-P3 به ۳.۶ می‌رسد. حالت Saturated نزدیک به ۱۴۸.۶ درصد از فضای رنگ sRGB را پوشش می‌دهد. رنگ سفید در هر سه حالت سردتر از حالت واقعی نمایش داده می‌شود.

رابط کاربری گوگل پیکسل

پیکسل ۲ ایکس ال از نظر ارائه‌ی رنگ‌ها و کالیبراسیون نمایشگر پایین‌تر از رقبای مستقیم خود مانند نوت ۸ و آیفون ۱۰ قرار می‌گیرد. همانند دیگر گوشی‌های مورد بررسی در زومیت، پیکسل ۲ ایکس ال را از نظر المان‌های روشنایی تصویر بررسی کردیم؛ روشنایی حداکثری نمایشگر در بهترین حالت با استفاده از الگوی شطرنجی ANSI برابر با ۵۹۷ نیت به دست آمد؛ با وجود روشنایی بالای مناسب در حالت تنظیم دستی، خبری از حالتی ویژه برای افزایش روشنایی در محیط‌های پر نور نیست و تفاوتی بین حالت دستی و خودکار از نظر حداکثر روشنایی مشاهده نمی‌شود؛ به‌عنوان مثال پرچم‌داران جدید سامسونگ با قرار گرفتن در محیط‌ پرنور، روشنایی را نزدیک به ۴۰۰ نیت افزایش می‌دهند. متأسفانه حداقل روشنایی نزدیک به ۵ نیتی نمایشگر پیکسل ۲ ایکس ال با استانداردهای بازار پرچم‌داران فاصله دارد. استفاده از قابلیت «Night Light» برای فیلتر کردن نور آبی نمایشگر تا حدودی از آزاردهنده‌ بودن روشنایی حداقلی نمایشگر می‌کاهد و زمان‌بندی و تغییر شدت فیلتر در دسترس کاربر خواهد بود.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

مشکل Burn in در نمایشگرهای پیکسل ۲ ایکس ال تا هفته‌ها بعد از عرضه‌ی این گوشی خبرساز بود؛ به‌طوری که گوگل را مجبور به ارائه‌ی به‌روزرسانی برای کم کردن روشنایی کلیدهای ناوبری اندروید برای کم کردن احتمال بروز این مشکل کرد. مشکل Burn-in عموما در نمایشگرهای اولد و با ثابت ماندن طولانی‌مدت یک تصویر ثابت در نمایشگر ایجاد می‌شود؛ تقریبا تمام اولدها در معرض این مشکل قرار دارند با این حال گزارش‌های این مشکل در پیکسل ۲ ایکس ال بسیار بیشتر از رقبا بوده است. گوگل مشکل دیده شدن هاله‌ی آبی رنگ در هنگام دیدن نمایشگر از زوایا را عادی می‌داند؛ اما در واقع مشکل مذکور در Pixel 2 XL بیشتر از رقبا و کاملا قابل تشخیص است؛ مسئله‌ی « blue shift» کمابیش در تمام پنل‌های اولد وجود دارد؛ اما در کمتر پرچم‌دار جدیدی شاهد شدید بودن آن هستیم. به ادعای گوگل مشکل ظاهر شدن لایه‌ی آبی تنها در زاویه‌ی خاصی مشاهده می‌شود؛ اما این مشکل با چرخاندن اندک در زوایای مختلف نیز مشاهده شد.

گوگل فقدان نمایشگر همیشه روشن (Always-on display) در پیکسل اولیه را جبران کرده؛ این قابلیت به‌صورت پیش‌فرض فعال است و زمان، اعلان‌ها و افزایش مصرف باتری را به کاربر نشان می‌دهد. از نظر خوانایی نمایشگر زیر نور خورشید، پیکسل ۲ ایکس ال موفق ظاهر می‌شود و همانند رقبای خود در چنین شرایطی قابل استفاده است. در پایان این بخش باید گفت که نمایشگر پیکسل ۲ ایکس ال با در نظر گرفتن رده‌ی قمیتی آن رقیبی قدرتمند برای نمایشگرهای پرچم‌داران سامسونگ و اپل محسوب نمی‌شود.

اسپیکر

اسپیکرهای استریو در پنل جلو یا به‌اصطلاح Front-Facing یکی از عناصر کمیاب در بین گوشی‌های هوشمند امروزی است؛ در حقیقت پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس‌ال در کنار برخی از مدل‌های سونی، از معدود گوشی‌هایی محسوب می‌شوند که از چنین اسپیکرهایی بهره می‌برند. صدای خروجی اسپیکرهای پیکسل ۲ در حد بسیار خوبی ارزیابی می‌شود؛ ضمن اینکه شفافیت و رسایی آن مثال‌زدنی است. ما از کیفیت صدای خروجی اسپیکرهای پیکسل رضایت داشتیم.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

متأسفانه در پرچم‌داران گوگل خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون نیست و هدفونی همراه آن ارائه نمی‌شود؛ بنابراین برای اتصال هدفون شخصی‌تان باید از دانگل تبدیل به پورت USB-C موجود در جعبه‌ی گوشی استفاده کنید. خوشبختانه در حالت اتصال هدفون نیز تجربه‌ی موسیقی پیکسل ۲ در ردیف‌ بهترین دستگاه‌هایی قرار می‌گیرد که تاکنون بررسی کرده‌ایم، خروجی صدای هدفون پیکسل جدید گوگل نیز شفاف و عاری از نویز یا دیستورشن است.

نرم‌افزار و رابط کاربری

پیکسل‌ها را باید نشانه‌ی کوچکی از رؤیای محقق‌نشده‌ی گوگل برای اندروید خالص دانست؛ رؤیایی که اگر تحقق پیدا می‌کرد شاهد دنیای اندروید متحد‌تری می‌بودیم. به‌روزرسانی‌های سریع، ظاهری ساده و شیک و عملکردی روان و خیره‌کننده پیکسل‌ها و مهم‌تر از آن پشتیبانی طولانی‌مدت‌تر این گوشی‌ها توسط گوگل می‌توانست برگ برنده‌ی تمام گوشی‌های اندروید باشد. حتی اگر از عاشقان امکانات متعدد و گاه گیج‌کننده‌ی رابط کاربری تولیدکنندکان بزرگ گوشی‌ هوشمند باشید باز هم با دیدن عملکرد سریع رابط کاربری پیکسل‌ها شگفت‌زده خواهید شد. گوشی‌های پیکسل به‌صورت مرتب به‌روزرسانی‌های امنیتی و نسخه‌‌های بتای اندروید را دریافت می‌کنند و تا سه سال به‌صورت کامل توسط مالک این اکوسیستم محبوب پشتیبانی می‌شوند. پیکسل ۲ ایکس ال از اولین گوشی‌های عرضه‌شده با اندروید ۸.۰ بود و هم‌اکنون آخرین به‌روزرسانی اندروید ۸.۱ را دریافت کرده است؛ البته علاقه‌مندان قادر به نصب و استفاده از نسخه‌ی بتا اندروید پی نیز هستند.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

صحبت در مورد نرم‌افزار پیکسل‌ها را با صفحه‌ی هوم و انتقال نوار جستجو به بالای کلیدهای ناوبری شروع می‌کنیم. والپیپرهای زنده‌ و زیبای پیکسل‌ها در نگاه اول شما را مجذوب خود خواهد کرد؛ ۵ والپیر از طبیعت، ۴ والپیپر زیبا از زمین، ماه و مریخ در کنار تعدادی تصویر متحرک دیگر در اختیار کاربر قرار دارد. آیکون پیش‌فرضی برای باز کردن منوی اپلیکیشن‌ها در اندروید خالص وجود ندارد و سوایپ به سمت بالا در صفحه‌ی هوم برای این منظور در نظر گرفته شده است؛ اپلیکیشن‌های پراستفاده نیز در بالای صفحه و زیر نوار جستجو قرار می‌گیرند. منوی اعلان‌ها ساده طراحی شده است و در هر صفحه ۹ میانبر را در اختیار کاربر قرار می‌دهد؛ متأسفانه آیکونی برای فعال کردن تنظیم خودکار نور نمایشگر وجود ندارد.

اندروید اوریو؛ بدون ناخالصی

در پیکسل‌ها خبری از انتخاب پوسته (تم) یا ترنزیشن نیست؛ ولی هنوز هم معدود انیمیشن‌های آن زیبایی و سادگی را تداعی می‌کنند. با انتخاب والپیپرهای تیره، رابط کاربری به‌صورت خودکار اقدام به تیره کردن تم می‌کند؛ امکان غیر فعال کردن این قابلیت وجود ندارد. اضافه شدن نمایشگر همیشه روشن خبر خوشحال‌کننده‌‌ای برای دوست‌داران پیکسل‌ها است؛ اما این قابلیت نسبت به نمونه‌های بالغ دیده‌شده در گوشی‌های سامسونگ امکانات خاصی ارائه نمی‌کند. گوگل همچنین قابلیتی برای افقی کردن صفحه‌ی هوم و صفحه‌ی اپلیکیشن‌ها در تنظیمات گنجانده است.

رابط کاربری گوگل پیکسل

یو ۱۱ ایده‌ی نو و جالبی به جهانیان معرفی کرد و آن را اج سنس نام گذاشت که به لطف آن، کاربر با فشردن فریم گوشی یک دستور خاص را اجرا می‌کرد؛ پیکسل‌های جدید گوگل نیز از ویژگی مشابهی با نام «Active Edge» بهره می‌برند که برخلاف پرچم‌دار اچ‌تی‌سی تنها برای اجرای گوگل اسیستنت و بی‌صدا کردن گوشی در هنگام دریافت تماس و زنگ هشدار استفاده می‌شود. این قابلیت در هنگام خاموش بودن نمایشگر نیز عمل می‌کند و کاربر قادر به تغییر حساسیت آن خواهد بود. محدود کردن امکانات Active Edge توسط گوگل برای کاربران چندان خوشایند نخواهد بود و ما نیز در عین جالب بودن، این اقدام گوگل را نمی‌پسندیم.

رابط کاربری گوگل پیکسل

گوگل ویژگی «Now Playing» را برای تشخیص موسیقی پخش‌شده در پیرامون کاربر به پیکسل‌های جدید اضافه کرده است. اهالی مانتن‌ویو برای برطرف کردن نگرانی‌های حریم خصوصی این ویژگی‌ را به‌صورت آفلاین ارائه کرده‌اند؛ به این معنی که به‌صورت دوره‌های منظم اقدام به دانلود خودکار دیتابیس لازم برای تشخیص موسیقی می‌کند. این ویژگی به‌صورت پیش‌فرض غیر فعال است و برای فعال کردن آن کاربر باید به بخش تنظیمات صدا مراجعه کند. پس از فعال کردن Now Playing گوشی به‌صورت خودکار و هر ۶۰ ثانیه صداهای پیرامون فرد را پردازش و با دیتابیس مقایسه می‌کند؛ در صورت مطابقت موسیقی پخش‌شده با دیتابیس، اطلاعات آن در زمان فعال بودن نمایشگر همیشه روشن نمایش داده می‌شود. گوگل احتمالا از سخت‌افزار نیز برای عملکرد درست الگوریتم تشخیصی خود استفاده کرده است.

رابط کاربری گوگل پیکسل

دیتابیس این قابلیت نگهداری اطلاعات نزدیک به بیست هزار موسیقی را در دل خود دارد و با توجه به منطقه‌ی عرضه، اطلاعات آن به‌روزرسانی می‌شود. در ابتدای تست توانایی این قابلیت به سراغ «پاروی بی‌‌قایق» از محسن چاوشی رفتیم؛ این موسیقی و دیگر موسیقی‌های ایرانی توسط این قابلیت شناسایی نشدند. موسیقی‌های سبک متال و پاپ مانند «The Day That Never Comes» و «Jam» از متالیکا و مایکل جکسون به‌راحتی و بدون مشکل خاصی شناسایی شدند؛ اما داستان برای موسیقی‌های بی‌کلام کمی متفاوت است؛ موسیقی اصلی سریال وست‌ورلد و موسیقی «Crowd Chant» جوی ستریانی توسط Now Playing شناخته نشدند.

دوربین

بی‌شک دوربین پیکسل ۲ ایکس‌ال، یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های این گوشی هوشمند به‌حساب می‌آید؛ گوگل در زمان معرفی این محصول، مانور بسیاری روی قابلیت‌ها و توانمندی‌های دوربین آن داد و اعلام کرد که پیکسل ۲ با ثبت امتیاز کلی ۹۸ در تست‌های وب‌سایت DxOMark، عنوان بهترین دوربین دنیای گوشی‌های هوشمند را در اختیار دارد؛ اگرچه از آن زمان تاکنون تغییراتی در لیست بهترین‌های این وب‌سایت به‌ وجود آمده است و Pixel 2 سه محصول هواوی P20 Pro، هواوی P20 و گلکسی اس 9 پلاس را فراتر از خود می‌بیند؛ اما باز هم فبلت گوگل حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

دوربین پیکسل ۲ به‌لحاظ سخت‌افزاری، تغییراتی نسبت به نسل گذشته تجربه کرده است که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به کاهش ۱۱ درصدی ابعاد سنسور، اضافه‌ شدن لرزش‌گیر اپتیکال تصویر، کوچک‌تر شدن ۹ درصدی ابعاد پیکسل‌ها و بازتر شدن دیافراگم اشاره کرد. برخلاف عموم پرچم‌داران چند سال اخیر، گوگل در دو نسل اول پیکسل اعتقادی به دوربین دوگانه نداشته و آن‌ها را با دوربین تکی و با تکیه بر توانایی‌های خود در زمینه‌ی هوش مصنوعی روانه‌ی بازار کرده است.

مشخصات دوربین پیکسل ۲ در پیکسل
مشخصات / مدلگوگل پیکسل ۲گوگل پیکسل
دوربین اصلی
سنسور ۱۲.۲ مگاپیکسلی ۱۲.۳ مگاپیکسلی
ابعاد سنسور ۱/۲.۶ اینچی ۱/۲.۳ اینچی
سایز پیکسل ۱.۴ میکرومتر ۱.۵۵ میکرومتر
لرزش‌گیر  EIS/OIS EIS
دیافراگم لنز f/1.8 f/2.0
فناوری فوکوس فوکوس خودکار لیزری و تشخیص فاز با پیکسل دوگانه فوکوس خودکار لیزری و تشخیص فاز 
فیلم‌برداری 2160p با نرخ ۳۰ فریم‌ بر ثانیه
1080p با نرخ‌های ۳۰، ۶۰ و ۱۲۰ فریم‌ بر ثانیه
720p با نرخ‌ ۲۴۰ فریم‌ بر ثانیه
2160p با نرخ ۳۰ فریم‌ بر ثانیه
1080p با نرخ‌های ۳۰، ۶۰ و ۱۲۰ فریم‌ بر ثانیه
720p با نرخ‌ ۲۴۰ فریم‌ بر ثانیه
دوربین سلفی
سنسور ۸ مگاپیکسلی ۸ مگاپیکسلی
ابعاد سنسور ۱/۳.۲ اینچ ۱/۳.۲ اینچ
سایز پیکسل ۱.۴ میکرومتر ۱.۴ میکرومتر
دیافراگم f/2.4 f/2.4
فیلم‌برداری 1080p با نرخ ۳۰ فریم‌ بر ثانیه 1080p با نرخ ۳۰ فریم‌ بر ثانیه

دوربین اصلی Pixel 2 از سنسوری ۱۲.۲ مگاپیکسلی با ابعاد ۱/۲.۶ اینچ و اندازه سنسور ۱.۴ میکرومتر بهره می‌برد که در پسِ لنزی با دیافراگم f/1.8 و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۷ میلی‌متری قرار دارد. همان‌طور که اشاره کردیم، پیکسل ۲ علاوه‌بر لرزش‌گیر الکترونیکی (EIS)، لرزش‌گیر اپتیکال (OIS) نیز دارد و فناوری فوکوس خودکار تشخیص فاز با پیکسل دوگانه در کنار فوکوس خودکار لیزری، امکان تشخیص سریع سوژه را فراهم می‌آورد. 

دوربین سلفی پیکسل ۲ با نسل قبل تفاوتی ندارد و از سنسوری ۸ مگاپیکسلی با ابعاد ۱/۳.۲ اینچ و سایز پیکسل ۱.۴ میکرومتر بهره می‌برد که لنزی با دیافراگم f/2.4 و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۵ میلی‌متری آن را همراهی می‌کند. همانند نسل گذشته با دوربین اصلی پیکسل ۲ توانایی فیلم‌برداری با رزولوشن 4K، فول اچ‌دی و اچ‌دی به ترتیب با نرخ‌های ۳۰، ۱۲۰ و ۲۴۰ فریم‌ بر ثانیه دارد و با دوربین سلفی می‌توان ویدیوی فول اچ‌دی ثبت کرد.

Google Pixel 2 XL / گوگل پیکسل 2 ایکس ال

برخلاف سایر پرچم‌داران اندروید، نرم‌افزار دوربین پیکسل ۲ امکان تغییر پارامترهای عکاسی را به کاربر نمی‌دهد و تنظیم پارامترها حین عکاسی به‌صورت خودکار انجام می‌شود؛ البته کاربر امکان انتخاب نقطه‌ی فوکوس و تغییر میزان اکسپوژر را دارد، ضمن اینکه می‌توان هر دو پارامتر را به‌صورت همزمان در حالت خاصی قفل کرد. در سمت چپ منظره‌یاب نواری وجود دارد که در آن می‌توان به مواردی مانند کنترل فلش، دمای رنگ‌ها، تایمر و ثبت تصویر متحرک (Motion) دسترسی داشت. از منوی همبرگری رابط دوربین نیز می‌توان به تنظیمات، حالت پاناروما، اسلوموشن، حالت پرتره و Photo Sphere دسترسی داشت.

حالت +HDR به‌صورت پیش‌فرض در نرم‌افزار دوربین فعال است؛ اما می‌توانید از تنظیمات دوربین، کلیدی را برای تغییر دستی آن در رابط کاربری اضافه کنید. +HDR الگوریتمی است که به پیکسل ۲ ایکس‌ال در زمینه‌ی حفظ هایلایت‌‌ها و گستره‌ی دینامیکی، برتری قابل توجهی نسبت به رقبا می‌بخشد؛ بنابراین مایه‌ی تعجب نیست که کلید فعال یا غیر فعال‌سازی آن به‌صورت پیش‌فرض در رابط کاربری دوربین در دسترس نیست. همان‌طور که در دو تصویر زیر مشهود است، پیکسل ۲ در حالت +HDR جزئیات به‌مراتب بیش‌تری از ابرها و بخش‌های سایه (درختان) ثبت می‌کند:

نمونه تصویر پیکسل 2 با HDR خاموش

+HDR خاموش

نمونه تصویر پیکسل 2 با HDR روشن

+HDR روشن

پیکسل ۲ از دوربینی تکی بهره می‌برد؛ اما به‌ لطف الگوریتم هوش مصنوعی گوگل، دوربین می‌تواند به‌صورت نرم‌افزاری پس‌زمینه را تشخیص دهد و با محو کردن آن، سوژه را برجسته می‌کند. به‌ لطف ترکیب تشخیص فاز با پیکسل دوگانه و یادگیری ماشینی، پرچم‌دار گوگل می‌تواند با ترسیم برون‌نمایی از سوژه، آن را در وضعیت فوکوس نگه دارد و سپس بسته به فاصله‌ی سوژه از پس‌زمینه، آن را با شدت متغیری محو می‌کند.

دوربین توانمند تکی با قابلیت‌های دوگانه

پیکسل ۲ در عمل نیز در اغلب شرایط عملکرد بسیار خوبی در زمینه‌ی تفکیک سوژه از پس زمینه به نمایش می‌گذارد؛ اما چنانچه فاصله‌ از سوژه و پس‌زمینه کمی زیاد باشد، پرچم‌دار گوگل در فرآیند محو کردن پس‌زمینه دچار مشکل می‌شود و نتیجه‌ی کار بدین شکل خواهد بود که برخی نقاط پس‌زمینه محو می‌شوند و برخی نقاط دیگر بدون افکت باقی می‌مانند. شما می‌توانید در دو تصویر زیر اختلاف عملکرد آیفون ۱۰ و پیکسل ۲ را در ثبت تصویر پرتره با سناریویی مشابه را مشاهده کنید. یکی از نکاتی که باید در نظر داشت، واید بودن تصویر پیکسل ۲ است که از زیبایی تصویر پرتره می‌کاهد.

تصویر پرتره با آیفون ۱۰

پرتره آیفون ۱۰

تصویر پرتره با گوگل پیکسل ۲

پرتره پیکسل ۲ ایکس ال

الگوریتم یادگیری ماشینی گوگل در دوربین سلفی نیز به ثبت تصاویر پرتره با افکت بوکه و الگوریتم +HDR به ثبت هرچه بهتر جزئیات و حفظ تعادل بین نقاط هایلایت و سایه‌ی عکس کمک می‌کند. دوربین سلفی در زمینه‌ی تشخیص چهره از پس‌زمینه عملکرد خوبی از خود به نمایش می‌گذاشت و در شرایط نوری متفاوت، نویز را در سطح پایینی نگه می‌داشت. شما در دو تصویر زیر می‌توانید تفاوت بین حالت پرتره با تصویر سلفی عادی را مشاهده کنید:

سلفی پرتره پیکسل ۲ با افکت بوکه

سلفی پرتره پیکسل ۲ بدون افکت بوکه

 
 

پیکسل ۲ در تمامی شرایط نوری، گستره‌ی دینامیکی بسیار مطلوبی ارائه می‌دهد و عملکرد فوق‌العاده‌ای در فوکوس خودکار دارد. جزئیات تصاویر پرچم‌دار گوگل در سطح بسیار خوبی قرار دارد و رنگ‌ها بسیار زنده به‌ نظر می‌رسند. پیکسل ۲ در محیط‌های کم‌نور و تاریک نیز عملکرد بسیار خوبی از خود به‌ نمایش می‌گذارد و به‌خوبی منابع نور را از بخش‌های تاریک تصویر تفکیک می‌کند. در این شرایط بر مقدار نویز تصاویر به‌خصوص در نقاط تاریک افزوده می‌شود؛ اما باز هم می‌توان جزئیات را در تصویر ثبت‌شده مشاهده کرد. ما از عملکرد پیکسل ۲ در محیط‌های کم‌نور رضایت داشتیم؛ اما هواوی پی ۲۰ پرو را در این زمینه تا حدودی برتر می‌دانیم.

نمونه‌ی تصاویر ثبت‌شده با پیکسل ۲

بازده و عملکرد

بازده و عملکرد یکی از بخش‌هایی است که در آن هیچ خرده‌ای نمی‌توان به گوگل و پرچم‌دار توانمند این شرکت گرفت. محصولات گوگل به‌ لطف استفاده از خالص‌ترین نسخه‌ی سیستم‌عامل اندروید در کنار سخت‌افزار قدرتمند، همواره عملکرد بی‌نقصی از خود به‌نمایش گذاشته‌اند و پیکسل ۲ نیز از این قاعده مستثنا نیست. فبلت گوگل با بهره‌گیری از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۳۵، در کنار ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم LPDDR4x و ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی با رابط UFS 2.1، تجربه‌ای مثال‌زدنی و بی‌بدیل در میان تمام محصولات اندرویدی از خود به نمایش می‌گذارد.

اسنپدراگون ۸۳۵ نخستین تراشه‌ی ۱۰ نانومتری کوالکام است که توسط سامسونگ و با فرایند ۱۰ نانومتری LPE FinFET تولید می‌شود. این تراشه‌ی هشت هسته‌ای و ۶۴ بیتی که در تاریخ ۲۷ آبان ۱۳۹۵ و به‌عنوان جانشینی برای تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۲۱ معرفی شد، طبق ادعای کوالکام، نسبت به گذشته ۳۵ درصد کوچک‌تر شده است و ۲۵ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند.

مشخصات تراشه‌ی اکسینوس ۹۸۱۰ در برابر رقبا
مشخصات / تراشهاسنپدراگون ۸۳۵اکسینوس ۹۸۱۰اسنپدراگون ۸۴۵اکسینوس ۸۸۹۵
سی‌پی‌یو ۴ هسته‌ی Kryo 280 با فرکانس ۲.۴۵ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی Kryo 280 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی اکسینوس M3 با فرکانس ۲.۹ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی Cortex A55 با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی Kryo 385 با فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی پردازشی Kryo 385 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی اکسینوس M2 با فرکانس ۲.۳۱۴ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶۹ گیگاهرتز
جی‌پی‌یو Adreno 540
۷۱۰ مگاهرتز
Mali G72 MP18
۵۷۲ مگاهرتز
Adreno 630

Mali G71 MP20 
۵۴۶ مگاهرتز
کنترلر حافظه LPDDR4x LPDDR4X LPDDR4X LPDDR4X
حافظه‌ی ذخیره‌سازی eMMC 5.1, UFS 2.1 UFS 2.1, SD 3.0 eMMC 5.1, UFS 2.1 eMMC 5.1, UFS 2.1
مودم Down: LTE Cat16
Up: LTE Cat13
Down: LTE Cat18
Up: LTE Cat18
Down: LTE Cat18
Up: LTE Cat13
Down: LTE Cat16
Up: LTE Cat13
ISP ۳۲ مگاپیکسل تکی
۱۶ مگاپیکسل دوگانه
۲۴ مگاپیکسل تکی
۱۷ مگاپیکسل دوگانه
۳۲ مگاپیکسل تکی
۱۶ مگاپیکسل دوگانه
دوربین عقب: ۲۸ مگاپیکسل
دوربین جلو: ۲۸ مگاپیکسل
فرایند تولید ۱۰ نانومتری FinFET ۱۰ نانومتری FinFET نسل دوم ۱۰ نانومتری FinFET نسل دوم ۱۰ نانومتری FinFET

هسته‌‌های پردازشی اسنپدراگون ۸۳۵ از ریزمعماری اختصاصی کوالکام موسوم به Kryo 280 بهره می‌برند که با استفاده از مجموعه‌ی دستورالعمل معماری (ISA) آرم ARMv8-A توسعه‌ داده شده‌اند و در قالب یک کلاستر ۴ هسته‌ای قدرتمند (ARM Cortex A73 سفارشی‌سازی‌ شده) با فرکانس کاری ۲.۴۵ گیگاهرتز و یک کلاستر ۴ هسته‌ای کم‌مصرف (ARM Cortex A53) با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز، پردازنده‌ی مرکزی (CPU) تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ را تشکیل می‌دهند.

واحد پردازش گرافیکی این تراشه، نمونه‌ی ۷۱۰ مگاهرتزی آدرنو ۵۴۰ است که توسط کوالکام و برمبنای معماری بهینه‌شده‌ی آدرنو ۵۳۰ توسعه داده می‌شود و به لطف فرایند تولید ۱۰ نانومتری خود، نسبت به گذشته پایداری حرارتی بیشتری دارد. این GPU توان محاسباتی ۵۶۷ گیگافلاپس ارائه می‌دهد، ۲۵۶ واحد محاسبه و منطق (ALU) در آن گنجانده شده است و از کتابخانه‌‌‌های OpenGL ES 3.2 ،OpenCL 2.0 ،DirectX 12 و Vulkan‌ پشتیبانی می‌کند. طبق ادعای کوالکام، این GPU نسبت به گذشته ۲۵ درصد سریع‌تر در رندر گرافیکی عمل می‌کند و ۶۰ برابر رنگ‌های بیشتری را به نمایش می‌گذارد.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

کوالکام مودم LTE اختصاصی خود موسوم به Snapdragon X16 را برای اسنپدراگون ۸۳۵ در نظر گرفته است که توانایی دستیابی به‌سرعت‌‌های Downlink بالغ بر یک گیگابیت‌ بر ثانیه (LTE Cat. 16) و Uplink معادل ۱۵۰ مگابیت‌ بر ثانیه (LTE Cat. 13) را به کاربر می‌دهد؛ یعنی ۱۰ برابر سریع‌تر از مقداری که می‌شد با مودم‌های 4G LTE نسل اول تجربه کرد. علاوه‌بر این، به‌ لطف پشتیبانی از استاندارد چند‌ گیگابیتی 802.11ad و وای‌فای چند ورودی چند خروجی چندکاربره (MU-MIMO)، مودم X16 تجربه‌ی دسترسی به اینترنت بی‌سیم با سرعت‌های بسیار بالا را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. اسنپدراگون ۸۳۵ برای سنجش، فیلتر‌ کردن یا فشرده‌سازی سیگنال‌های آنالوگ و ممتد از پردازش‌گر سیگنال دیجیتال (DSP) کوالکام با ریزمعماری Hexagon 682 استفاده می‌کند که با هدف بهبود عملکرد و طول‌عمر باتری طراحی شده و به‌منظور بهینه‌سازه بهره‌وری، هاب سنسور All-Ways Aware کوالکام و هسته‌ی Hexagon Vector eXtensions نیز در داخل آن گنجانده شده است.

پرچم‌دار گوگل؛ سریع، روان و در حال پرواز

اسنپدراگون ۸۳۵ را می‌توان یکی از نخستین تراشه‌هایی دانست که از کنترلر حافظه‌ی LPDDR4x با پهنای باس دو کاناله‌ی ۳۲ بیتی، پهنای باند ۲۹.۸ گیگابیت‌ بر ثانیه‌ای و فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز پشتیبانی می‌کند و با رابط فلش دو کاناله‌ی UFS 2.1 برای حافظه‌ی ذخیره‌سازی سازگار است. دستگاهی که برای بررسی در اختیار زومیت قرار دارد، نسخه‌ی ۱۲۸ گیگابایتی پیکسل ۲ ایکس‌ال با ۱۱۰.۳۴ گیگابایت حافظه‌ی در دسترس است. در ادامه می‌توانید عملکرد حافظه‌ی فبلت گوگل را مشاهده کنید:

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل پرچم‌دار
مدل‌ها / عملکرد نرخ خواندن ترتیبی نرخ نوشتن ترتیبی نرخ خواندن تصادفی نرخ نوشتن تصادفی
پیکسل ۲ ایکس‌ال ۷۲۹.۳۲ مگابایت‌برثانیه ۲۱۲.۹۲ مگابایت‌برثانیه ۱۷۶.۷۸ مگابایت‌برثانیه ۲۳.۶ مگابایت‌برثانیه
هواوی پی ۲۰ پرو ۸۲۳.۹۳ مگابایت‌برثانیه ۱۹۳.۸ مگابایت‌برثانیه ۱۴۲.۲۱ مگابایت‌برثانیه ۱۵۵.۰۹ مگابایت‌برثانیه
گلکسی اس ۹ پلاس ۸۲۰.۶۳ مگابایت‌برثانیه ۲۰۷.۱۷ مگابایت‌برثانیه ۱۳۱.۲۷ مگابایت‌برثانیه ۲۲.۶۸ مگابایت‌برثانیه
گلکسی اس ۹ ۸۱۷.۹۴ مگابایت‌برثانیه ۲۰۵.۶۷ مگابایت‌برثانیه ۱۳۱.۱۲ مگابایت‌برثانیه ۲۳.۱۵ مگابایت‌برثانیه
وان‌پلاس ۵‌تی ۷۵۰.۲۸ مگابایت‌برثانیه ۲۰۵.۴۱ مگابایت‌برثانیه ۱۳۶.۶ مگابایت‌برثانیه ۱۹.۴۸ مگابایت‌برثانیه
آنر ۹ ۲۸۱.۷۲ مگابایت‌برثانیه ۹۷.۷۱ مگابایت‌برثانیه ۲۸.۳۸ مگابایت‌برثانیه ۱۳.۸۵ مگابایت‌برثانیه
هواوی میت ۱۰ پرو ۸۳۵.۰۶ مگابایت‌برثانیه ۲۲۰.۹۶ مگابایت‌برثانیه ۱۷۵.۷۴ مگابایت‌برثانیه ۱۷۲.۶۲ مگابایت‌بر‌ثانیه
نوکیا ۸ ۶۸۹.۱۷ مگابایت‌برثانیه ۲۰۴.۳۳ مگابایت‌برثانیه ۱۴۶.۷۲ مگابایت‌برثانیه ۱۴.۳۴ مگابایت‌برثانیه
هواوی میت ۱۰ ۸۲۴.۰۵ مگابایت‌برثانیه ۲۰۶.۱۳ مگابایت‌برثانیه ۱۷۷.۴۷ مگابایت‌برثانیه ۱۵۷.۶۱ مگابایت‌برثانیه
اکسپریا ایکس‌زد وان سونی ۶۷۶.۹۲ مگابایت‌ بر ثانیه ۲۰۶.۴۹ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۵۷.۸۹ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۴.۸۱ مگابایت‌ بر ثانیه
ال‌جی وی ۳۰ ۶۸۱.۶۵ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۵۸.۳۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۷۱.۷۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۱.۱ مگابایت‌ بر ثانیه
اچ‌تی‌سی یو ۱۱ ۷۱۶.۴۱ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۶۲.۴۲ مگابایت‌ بر ثانیه ۹۰.۹۵ مگابایت‌ بر ثانیه ۶۵.۶۳ مگابایت‌ بر ثانیه
گلکسی نوت ۸ ۷۹۰.۸۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۲۰۳.۹۱ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۲۳.۶۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۴.۲ مگابایت‌ بر ثانیه
گلکسی اس ۸ پلاس ۷۷۲.۶۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۷۹.۱۱ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۲۲.۹۴ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۴.۸ مگابایت‌ بر ثانیه

کوالکام برای تراشه‌ی بالارده‌ی اسنپدراگون ۸۳۵، پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) و ۱۴ بیتی اختصاصی خود موسوم به Spectra 180 را در نظر گرفته است که از ثبت تصاویری با رزولوشن ۳۲ مگاپیکسل، لگ شاتر صفر، زوم نرم و فوکوس خودکار پشتیبانی می‌کند و رنگ‌های طبیعی و کیفیت تصاویر بالایی به ارمغان می‌آورد. تراشه‌ی بالارده‌ی کوالکام به لطف پلتفرم امنیتی Qualcomm Haven قابلیت احراز هویت کاربر و دستگاه را به ارمغان می‌آورد. این پلتفرم از سیستم‌های امنیتی مبتنی بر شاخصه‌های بایومتریک، مانند اثر انگشت، صدا، عنبیه‌ و تشخیص چهره به‌صورت کامل پشتیبانی می‌کند.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

زومیت برای ارزیابی عملکرد سخت‌افزار گوشی‌ها، در کنار اجرای بازی‌های گرافیکی و تحت‌فشار قراردادن گوشی، بنچمارک‌های مختلفی را روی آن اجرا می‌کند. بنچمارک انتوتو تمام جنبه‌های گوشی، مانند GPU ،CPU، حافظه‌ی رم و تجربه‌ی کاربری را مورد بررسی قرار می‌دهد. بنچمارک Ice Storm Unlimited یک تست آف‌اسکرین برای مقایسه‌ی CPU و GPU در دستگاه‌های مختلف محسوب می‌شود؛ بنابراین مواردی مانند رزولوشن نمایشگر و DPI آن، تأثیری بر نتایج ندارد. بنچمارک PCMark، عملکرد دستگاه را به‌جای الگوریتم‌های انتزاعی و غیر قابل لمس، بر اساس تسک‌های روزمره می‌آزماید. بنچمارک گیک‌بنچ با محوریت بررسی عملکرد CPU در تسک‌های روزمره، در دو حالت تک و چند هسته‌ای عمل می‌کند.

در ادامه می‌توانید نتایج حاصل از اجرای آزمون‌های یادشده روی پیکسل ۲ ایکس‌ال را مشاهده کنید:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل پرچم‌دار
تلفن / تبلتAnTutu 7/6
3DMark
IceStorm
Unlimited
PCMark
Work 2.0
/Overall
Web Browsing
Geekbench 4
/Single
Multi
GFXBench
/Manhattan 3.1
Offscreen
GFXBench
/Car Chase
Offscreen
GFXBench
/T-Rex
OffScreen
Google Pixel 2 XL 204455
170782
40403 7421
7380
1901
6201
16FPS
33FPS
13FPS
22FPS
55FPS
93FPS
Huawei P20 Pro 200949
181449
31051 7244
7440
1899
6546
38FPS
31FPS
23FPS
23FPS
60FPS
86FPS
+Galaxy S9 243493
219955
37958 5205
5224
3750
8997
24FPS
47FPS
14FPS
28FPS
60FPS
146FPS
Galaxy S9 217146
212328
38108 5089
5247
3704
8860
24FPS
46FPS
15FPS
28FPS
60FPS
142FPS
OnePlus 5T --
176787
40430 6861
6032
2021
6204
37FPS
41FPS
23FPS
25FPS
60FPS
115FPS
Honor 9 --
145954
28920 6134
5456
1961
6340
20FPS
19FPS
13FPS
11FPS
52FPS
56FPS
Huawei Mate 10 Pro --
175769
30962 6913
6941
1983
6499
29FPS
30FPS
21FPS
21FPS
60FPS
127FPS
Nokia 8 --
170074
40393 6744
6224
1913
6515
18FPS
39FPS
12FPS
23FPS
56FPS
106FPS
iPhone X --
203245
63694 -- 4222
9371
51FPS
43FPS
-- 104FPS
138FPS
Huawei Mate 10 --
176022
35995 6740
7006
1859
6437
23FPS
37FPS
13FPS
21FPS
60FPS
125FPS
iPhone 8 --
210531
64769 -- 4239
9196
106FPS
41FPS
-- 120FPS
135FPS
iPhone 8 Plus --
223699
64084 -- 4285
9469
59FPS
48FPS
-- 117FPS
140FPS
Xperia XZ1 --
166167
36752 6298
6049
1811
6508
38FPS
37FPS
25FPS
24FPS
59FPS
101FPS
LG V30 --
170756
39506 5714
5705
1909
6330
17FPS
34FPS
12FPS
23FPS
56FPS
99FPS
Galaxy Note 8 --
174364
32586 5121
4858
1992
6673
23FPS
43FPS
13FPS
26FPS
60FPS
123FPS
iPad Pro 10.5 --
227599
54609 - 3928
9325
58FPS
100FPS
- 59FPS
217FPS
OnePlus 5 --
171993
41163 6666 1953
6716
40FPS
40FPS
24FPS
24FPS
60FPS
113FPS
Sony Xperia XZ Premium --
161200
39926 6675
6287
1979
5927
41FPS
40FPS
25FPS
23FPS
60FPS
108FPS
HTC U11 --
173946
40449 6887
6323
1892
6350
14FPS
31FPS
10FPS
19FPS
48FPS
89FPS
Samsung Galaxy S8+ --
173282
31219 5307
5162
2019
6452
22FPS
36FPS
13FPS
25FPS
57FPS
103FPS
LG G6 --
130962
* 5221
4157
1749
4170
12FPS
26FPS
8.2FPS
16FPS
41FPS
63FPS
Samsung Galaxy S8 --
171795
28659 5045
4773
1988
6627
23FPS
35FPS
13FPS
25FPS
58FPS
104FPS
HTC U Ultra --
148858
26849 6489
5789
1645
4014
44FPS
23FPS
18FPS
18FPS
57FPS
61FPS
Huawei P10 --
120852
22,923 6299
5521
1928
5608
18FPS
17FPS
12FPS
9.9FPS
52FPS
55FPS
Xiaomi Mi Mix --
138654
26098 6798
5902
1821
4296
46FPS
22FPS
19FPS
19FPS
57FPS
63FPS
Google Pixel XL --
138423
25,856 6589
5871
1478
4218
44FPS
21FPS
18FPS
17FPS
57FPS
62FPS
Huawei Mate 9 --
122178
27,471 6321
5612
1940
5855
20FPS
20FPS
12FPS
11FPS
57FPS
62FPS
Moto Z --
136846
24987     18FPS
32FPS
12FPS
19FPS
 
Xiaomi Mi5s --
134568
25648   1701
3992
26FPS
26FPS
16FPS
16FPS
 
Xperia XZ --
124589
24569          
Apple iPhone 7 --
168242
           
Galaxy Note 7 --
132586
23989          
OnePlus 3 --
141895
27546          
Galaxy S7 edge --
127589
24046          

ما برای ارزیابی عملکرد پردازنده‌ی پیکسل ۲ ایکس‌ال، بازی‌های سنگینی مانند Real Racing 3 ،Final Fantasy XV Pocket Edition و Lineage II: Revolution را روی این گوشی اجرا کردیم و در هر سه مورد از عملکرد پرچم‌دار گوگل رضایت داشتیم، به‌ لطف پردازنده‌ی گرافیکی قدرتمند آدرنو ۵۴۰، بازی‌های یادشده را با بالاترین رزولوشن و گرافیک ممکن در کنار نرخ فریم عالی اجرا کرد. پیکسل در اجرای تسک‌های روزمره نیز هیچ ضعفی را از خود نشان می‌دهد و درست‌مانند آنچه از محصولی قدرتمند با اندروید خالص انتظار داریم، تجربه‌ی نرم، سریع و روانی را از خود به نمایش می‌گذارد. ما در طول استفاده‌ی چند روزه‌ی خود، هیچ کندی یا لگی را از پرچم‌دار سال ۲۰۱۷ مانتین‌ویو مشاهده نکردیم؛ پیکسل ۲ به‌معنای واقعی کلمه تجربه‌ای کم‌نظیر از خود به نمایش می‌گذارد؛ تجربه‌ای که از یک پرچم‌دار آرمانی اندرویدی انتظار داریم.

ما برای ارزیابی عملکرد Pixel 2 XL به‌ لحاظ مالتی تسکینگ، مجموعه‌ای از بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها را با ترتیب «اینستاگرام، Real Racing 3، واتس‌اپ، Lineage II: Revolution، نسخه‌ی دسکتاپ وب‌سایت زومیت در مرورگر کروم، گوگل پلی‌استور و یوتیوب» روی این گوشی اجرا و پس از بارگذاری کامل، آن‌ها را مینیمایز کردیم و در نهایت، در مسیر بازگشت، تمام اپلیکیشن‌ها و بازی‌های در حال اجرا در پس‌زمینه را از نو فراخوانی کردیم، در این تست تمام موارد اجراشده روی پیکسل ۲ ایکس‌ال، به‌ استثنای بازی سنگین Lineage II: Revolution، به‌صورت کامل در پس‌زمینه باقی مانده بودند که دلیل این موضوع به استفاده‌ی پیکسل ۲ از چهار گیگابایت رم برمی‌گردد، در حالی که رقبایی همچون وان‌پلاس ۵ تی از حافظه‌ی رم ۶ یا ۸ گیگابایتی استفاده می‌کنند.

باتری

انرژی مورد نیاز پیکسل 2 ایکس‌ال را باتری ۳۵۲۰ میلی‌آمپر ساعتی آن تأمین می‌کند که ظرفیت آن حدود ۷۰ میلی‌آمپر ساعت بیش‌تر از باتری پیکسل ایکس‌ال است و تقریبا با پرچم‌داران دیگری مانند گلکسی اس ۹ پلاس و وان‌پلاس ۵‌ تی برابری می‌کند. نسل گذشته‌ی پیکسل با پخش ۱۱ ساعته‌ی فیلم، به‌لحاظ شارژدهی عملکرد قابل احترامی از خود به‌جای گذاشت؛ از این رو انتظار داریم که پیکسل ۲ ایکس‌ال نیز به‌ لطف استفاده از باتری بزرگ‌تر و پردازنده‌ی بهینه‌تر شارژدهی مناسبی داشته باشد؛ البته باید تغییر نوع پنل به P-OLED، افزایش جزئی رزولوشن و بزرگ‌تر شدن نمایشگر را نیز در نظر داشت.

Google Pixel 2 XL / گوگل پیکسل 2 ایکس ال

برای ارزیابی عملکرد باتری Pixel 2 XL، ابتدا با فعال‌سازی حالت پرواز، تمام اتصالات بی‌سیم این گوشی را قطع کردیم، روشنایی نمایشگر را روی مقدار ۲۰۰ نیت قرار دادیم و سپس ویدیویی با رزولوشن اچ‌دی را به‌صورت مداوم تا لحظه‌ی خاموش‌ شدن گوشی پخش کردیم. در این تست، فبلت گوگل به‌ مدت ۱۲ ساعت و ۲۵ دقیقه دوام آورد که عدد مطلوبی به‌حساب می‌آید. تست‌های بعدی، به اجرای سه آزمون Battery Test – Manhattan 3.1 ،Work 2.0 Battery Life‌ به‌ ترتیب از اپلکیشین‌های بنچمارک GFXBench و PCMark در کنار تست باتری GeekBench بازمی‌گردد؛ آزمون نخست یکی از گزینه‌های توانمند در شبیه‌سازی استفاده‌ی روزمره‌ی کاربران از گوشی‌ها محسوب می‌شود، آزمون دوم ترکیبی از توانایی پردازشی را در کنار شارژدهی بررسی می‌کند و آزمون سوم عملکرد باتری را حین اجرای پردازش‌های سنگین مانند بازی‌ها می‌سنجد.

گوشی / تستنمایشگرظرفیت 
(mah)
ویدیو 
(h)
GFXBench
Manhattan 3.1
Battery LifeTime
GFXBench
Manhattan 3.1
LongTime Performance
PCMark
(h)
GeekBench
Score / Duration
Google Pixel 2 XL QHD+ / "6.0 3520 12:25 231.7min 993.8Frame 7:59 5257
8:53
Huawei P20 Pro FHD+ / "6.1 4000 14:10 197.4min 933.7Frame 9:19 3350
5:35
+Galaxy S9 WQHD+ / "6.2 3500 14:17 187.6min 860.7Frame Failed --
Galaxy S9 WQHD+ / "5.8 3000 12:30 154.8min 884.7Frame 6:42 --
OnePlus 5T FHD+ / "6.01 3300 17:13 140.3min 2075Frame 8:34 --
Honor 9 1080p / "5.15 3200 11:06 158.3min 1024Frame 6:37 --
Huawei Mate 10 Pro FHD+ / "6.0 4000 16:40 226.2min 848.2Frame 8:36 --
Nokia 8 QHD / "5.3 3090 10:55 196.8min 1042Frame 8:13 --
iPhone X 1125p / "5.8 2716 14:40 242.2min 1561Frame -- --
Huawei Mate 10 1080p / "5.9 4000 13:16 TBA TBA 9:40 --
iPhone 8 4.7" / 750p 1821 9:35 122min 3995Frame -- --
iPhone 8 Plus 1080p / "5.5 2691 13:10 171min 2051Frame -- --
Xperia XZ1 1080p / "5.2 2700 11:37 180.3min 1610Frame 6:32 --
LG V30 QHD+ / "6.0 3300 12:30 237.7min 802.3Frame 8:25 --
Galaxy Note 8 WQHD+ / "6.3 3300 13:48 173.1min 833.7Frame 6:41 --
OnePlus 5 1080p / "5.5 3300 16:45 185.6min 1,937Frame 10:00 --
Sony Xperia XZ Premium 4K / "5.5 3,230 7:00 180.3min 1,718Frame 7:44 --
HTC U11 QHD / "5.5 3,000 11:04 339.4min 730.0Frame 7:55 --
+Samsung Galaxy S8 WQHD+ / "6.2 3,500 14:27 157.8min 827.5Frame 9:31 --
LG G6 QHD+ / "5.7 3,300 12:30 391.3min 479.5Frame 6:21 --
Samsung Galaxy S8 WQHD+ / "5.8 3,000 12:30     8:15 --
HTC U Ultra QHD / "5.7 3,000 8:40     5:54 --
Huawei P10 1080p / "5.1 3,200 14:24     6:30 --
Xiaomi Mi Mix 1080p / "6.4 4,400 14:10     10:13 --
Pixel XL Google 5.5" / QHD 3,450 11:10     7:12 --
Pixel Google 5" / 1080p 2,770 11:20     6:46 --
Huawei Mate 9 5.9" / 1080p 4,000 14:15     9:22 --
Huawei Honor 8 5.2" / 1080p 3,000 9:00     6:16 --
Huawei Nova Plus 5.5" / 1080p 3,340 11:00     9:18 --
Motorola Moto Z 5.5" / QHD 2,600 8:50     4:55 --
Xiaomi Mi 5s 5.15" / 1080p 3,200 13:00     7:55 --
iPhone 7 4.7" / 750p 1,960 9:20     -- --
Xperia XZ 5.2" / 1080p 2,900 9:00     6:31 --
iPhone 7 Plus 5.5" / 1080p 2,900 14:20     -- --

همان‌طور که از نتیجه‌ی آزمون‌های نرم‌افزاری نیز برمی‌آید، پیکسل ۲ ایکس‌ال به لحاظ پایداری عملکرد تحت فشار، شارژدهی در پردازش‌های سنگین و دوام باتری در کاربری‌های روزمره در ردیف بهترین‌های کلاس پرچم‌داران اندروید قرار می‌گیرد. فبلت گوگل در کاربری‌های روزمره شامل استریم موسیقی، وب‌گردی، تماشای فیلم و بازی‌های نیمه‌سنگین می‌تواند اغلب پرچم‌داران فعلی تا یک روز شما را همراهی کند؛ اما چنانچه کمی از شدت استفاده‌ی خود بکاهید، با یک بار شارژ پیکسل ۲ ایکس‌ال، می‌توان طلوع آفتاب روز بعد را نیز تجربه کرد!

شارژدهی قابل اتکای باتری

برخلاف بسیاری از پرچم‌داران دنیای گوشی‌های هوشمند که از استانداردهای اختصاصی یا Quick Charge کوالکام برای شارژ سریع باتری بهره می‌گیرند، گوگل در پیکسل ۲ ایکس‌ال از استاندارد جهانی USB-C برای فرآیند شارژ موسوم به Power Delivery 2.0 بهره می‌گیرد، به‌ لطف این فناوری و شارژر ۱۸ واتی (۹ ولت و ۲ آمپری یا ۵ ولت و ۳ آمپر) موجود در جعبه‌ی پیکسل ۲ ایکس‌ال، می‌توان ظرف مدت ۳۰ شارژ باتری را از صفر به ۳۵ درصد و ظرف ۶۰ دقیقه به ۷۱ درصد رساند که عدد بسیار خوبی به حساب می‌آید، در نظر داشته باشید که در بسیاری از فناوری‌های شارژ سریع، پس از رسیدن ظرفیت باتری به ۵۰ درصد، فرآیند شارژ با توان پایین ادامه پیدا می‌کند؛ اما در فناوری P.D. 2.0، فرآیند شارژ به‌صورت خطی ادامه پیدا می‌کند.

جمع‌بندی

وقتی برای اولین بار پیکسل را در دست می‌گیرید تنها چیزی که به ذهنتان خطور نمی‌کند، زیبایی آن است. پیکسل ۲ ایکس‌ال طراحی خاص و متفاوتی دارد؛ اما هیچ‌گاه نباید طراحی آن را با بهترین‌ نمونه‌های بازار پرچم‌داران مقایسه کرد. گواهی IP67، استفاده از شیشه‌ی 3D و بدنه‌ی فلزی با لک‌پذیری کم تنها بخشی از نکات مهم در بحث طراحی پیکسل ۲ ایکس‌ال است. نمایشگر P-OLED استفاده‌شده در پرچم‌دار کنونی گوگل با ایراداتی همچون Burn-in و سرد شدن غیر عادی رنگ‌ها در نگاه از زوایا بزرگ‌ترین ضربه را به اهالی مانتین‌ویو زدند. رنگ‌های نه‌چندان باطراوت و روشنایی معمولی نمایشگر نیز از تبدیل شدن پیکسل به یکی از بهترین‌ها در این بخش جلوگیری می‌کند.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

نرم‌افزار و رابط کاربری را می‌توان اصلی‌ترین مشخصه‌ی پیکسل‌های گوگل دانست؛ به‌طوری که تجربه‌ی اصیل‌ترین اندروید در این گوشی‌ها مرحمی برای نقص‌های کوچک و بزرگ آن‌ها است. روانی، سادگی، زیبایی تنها بخشی از صفات چیزهایی است که ما در اندروید پیکسل‌ها تجربه کردیم؛ قابلیت اکتیو اج برای اجرای گوگل اسیستنت با فشار فریم گوشی در کنار Now Playing و سیستم تشخیص موسیقی آن از دیگر موارد جالب در پیکسل‌ها هستند. پیکسل ۲ ایکس ال از نظر عملکرد در بازی‌ها و تسک‌‌های رومزه بی‌نقص است و استفاده از ۴ گیگابایت رم به هیچ وجه چالشی برای این گوشی ایجاد نمی‌کند.

خبری از دوربین دوگانه در پیکسل ۲ ایکس ال نیست و گوگل تنها از یک دوربین ۱۲.۲ مگاپیکسلی برای قدرت‌نمایی استفاده کرده است؛ عکس‌های ثبت شده جزئیاتی عالی، رنگ‌هایی زنده و گستره‌ی دینامیکی مطلوبی دارند و پرتره‌های گرفته‌شده از فواصل نزدیک نیز به لطف الگوریتم هوش مصنوعی از بهترین‌ها در کلاس خود هستند. باتری در سال‌های اخیر به پاشنه‌ی آشیل بسیاری از پرچم‌داران مبدل شده است؛ اما خوشبختانه پیکسل ۲ ایکس ال با پخش ۱۲ ساعت و ۲۵ دقیقه ویدئو و عملکرد نسبتا موفق در بنچ‌مارک‌های باتری کاربران را خشنود خواهد کرد.

نکات مثبت

  • دوربین فوق‌العاده
  • شارژدهی عالی بسیار خوب
  • خالص‌ترین تجربه‌ی اندروید با عملکردی کم‌نظیر
  • اسپیکرهای استریو با صدای فراگیر و شفاف

نکات منفی

  • نمایشگری با مشکلات متعدد
  • طراحی ضعیف‌تر نسبت به رقبا
  • نبود شارژ بی‌سیم




تاريخ : سه شنبه 1 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |